senior-fitness

Kako steci snagu i sacuvati je posle 60

PREDNOSTI FITNESS TRENINGA ZA STARIJE

Postoji mnogo više prednosti Fitness treninga, i zato smatram da je to najvažnija vrsta treninga koju mogu raditi svi stariji od 60 godina

Evo pet zadivljujućih prednosti Fitness treninga:

MLADJI, JAČI I EFIKASNIJII MIŠIĆI

Kako vrijeme prolazi, a mi starimo, gubimo snagu i gubimo mišićnu masu.

Taj proces naših mišića s godinama postaje sve manji i slabiji, poznat je kao sarkopenija.

Postoji mnogo mogućih uzroka sarkopenije. Međutim, dobra je vijest da je u velikoj većini sarkopenija uzrokovana samo manjom tjelesnom aktivnošću tokom godina.

Sarkopenija NIJE samo neizbježan simptom starenja.

To je neizbježan simptom nedostatka aktivnosti.

BOLJE - GUBITE TEŽINU I POBOLJŠAJTE DRZANJE

SVI želimo izgledati bolje!

Svi mi, i muškarci i žene, bez obzira na godine, izgledamo zdravije sa zdravom količinom mišića.

Također izgledamo zdravije s dobrim držanjem.

Dosljednim treningom  (u kombinaciji sa zdravom ishranom) povećati ćete mišićnu masu, poboljšati držanje (popravljajući mišićnu neravnotežu) i smanjiti tjelesnu masnoću.

Kad povećate mišićnu masu i smanjite masnoću, dobijate ono što se obično naziva “toniranim” izgledom.

 

POBOLJŠAJTE FIZIČKO I MENTALNO ZDRAVLJE I OSTVARITE KVALITETAN SAN

Osim jačanja, izgradnje mišića, gubitka masti i poboljšanja držanja, fitness trening može poboljšati fizičko i mentalno zdravlje.

Kako bi poboljšali naše fizičko zdravlje, fitness trening može smanjiti faktore rizika za metabolički sindrom, sniziti krvni pritisak i smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Povoljno utiče na nivo holesterola i procenat tjelesne masti, poboljšanju starosne inzulinske rezistencije i sprječavanju dijabetesa, također mogu dovesti do mnogih dobrobiti za mentalno zdravlje.

Nakon Fitness treninga, osjetit ćete poboljšano samopouzdanje i više energije. I to je djelotvoran alat za smanjenje stresa, anksioznosti, depresije i umora.

 

SMANJUJE BOL U ZGLOBOVIMA, OJACAVA I SPRECAVA BRITTILNE KOSTI(POMAZE KOD ARRITISA I OSTEOPOROZE)

Fitness treninzi mogu spriječiti i smanjiti bol. Studije su pokazale poboljšanje boli kod osoba koje imaju fibromijalgiju, bolove u donjem dijelu leđa i artritis.

Uz bolna stanja zglobova, poput artritisa, jačanjem mišića, ligamenata i tetiva koji okružuju zahvaćeni zglob, možemo smanjiti stres koji se stavlja na zglob, smanjujući simptome boli.

Također mogu biti korisni za sprječavanje i preokretanje osteoporoze. Studije su pokazale poboljšanje mineralne gustoće kostiju, pomažući u izbjegavanju i jačanju lomljivih kostiju.

 

SPRIJEČITE PADOVE, SMANJITE POVREDE POVEZANE SA PADOM I POBOLJŠAJTE BALANS

Povećana snaga i mišićna masa mogu smanjiti nečiji rizik od pada, a u kombinaciji s većom mineralnom gustoćom kostiju dramatično smanjuje rizik od prijeloma i drugih ozljeda povezanih s padovima.

Senior Fitness trening se također pokazao efikasnim u poboljšanju ravnoteže i preokretanju promjena u brzini hoda (koliko brzo hodate), dužini koraka (veličini vašeg koraka), kadenci (brzini vašeg hoda) i razmaku nožnih prstiju.  Svih faktora koji, kada su oštećeni, mogu dovesti osobu u opasnost od pada.

Kao što vidite, postoji mnogo, mnogo dugoročnih prednosti treninga snage i nadam se da ste odlucili da započnete trening snage i počnete poboljšavati svoj život i zdravlje.

Dopustite da se Bfit brine o Vasem zdravlju!

 

2 thoughts on “Kako steci snagu i sacuvati je posle 60”

  1. I simply want to say I am beginner to weblog and actually savored you’re website. Very likely I’m want to bookmark your website . You definitely come with good posts. Thanks a lot for revealing your blog site.

  2. Your article contains really great and helpful info. Im very satisfied that you simply shared this helpful information with us. Please keep us up to date when you create new blog. If you have some spare time, me very happy if you could skim through my blog on car history report, thank you!

Comments are closed.

EN